„Щастливо Габрово“ развълнува първите зрители на клипа в зала „Възраждане“

Животът

13-11-2014, 08:00

Снимка:

Община Габрово

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

За първи път показват габровския щастлив клип

Клипът ще бъде до броени дни и в интернет пространството

Зала „Възраждане“ избухна в ръкопляскания още с първите кадри на клипа „Щастливо Габрово“ и радостната реакция на публиката продължи до финалните надписи. На 11 ноември се състоя премиерата на клипа, който беше заснет в Габрово през последните два месеца. Вечерта след премиерата развълнуваната реакция се пренесе и в множество статуси и коментари в социалната мрежа Facebook.

Представители на танцовите, театрални, художествени и спортни формации, участници в клипа, изпълниха зала „Възраждане“ и станаха първите зрители на „Щастливо Габрово“, който до броени дни ще бъде популяризиран и в интернет.

Заместник-кметът инж. Нела Рачевиц откри премиерата от името на Община Габрово и програма „Култура“, с чиято помощ се реализира клипът „Щастливо Габрово“ по проекта „Българският МанчестАРТ“ – модул „Фабрика за щастие“ на Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово.

От името на екипа пред публиката говориха режисьорът Симеон Сокеров и ръководителят на проекта Момчил Цонев. Те споделиха подробности от работния процес и поканиха на сцената ръководители и представители на формациите – участници. За премиерата в залата присъстваха и асистент-режисьорът Радослав Камбуров и операторът Емилиян Атанасов.

Като възпитаник на Националната Априловска гимназия, Момчил Цонев призова присъстващите да подкрепят първото новобългарско училище в конкурса „Емблематичните сгради на България“, в който НАГ вече е на второ място след Доходното здание в Русе.

Момчил Цонев разкри също така, че „Щастливо Габрово“ ще продължи в национална кампания под името „Щастлива България“. Той уточни, че е избрал именно Габрово и премиерата на клипа, за да обяви началото на кампанията.

Броени часове преди премиерата снимачният екип получи имейл от далечна Австралия с интерес кога клипът „Щастливо Габрово“ ще има своята премиера и онлайн. При снимките в АЕК „Етър“ в началото на октомври, спонтанно, сред танцуващите участници от шоу-балет „Магия“ и фолклорен ансамбъл „Сивек“, се включиха и гости на Габрово от Австралия и Нова Зеландия. Интерес към клипа идва и от габровци, които са далече от родния град. Така клипът за Габрово се очаква да стигне дори до най-отдалечените от нас точки на света.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)