Благотворителен концерт за Сашко ще има и във Велико Търново

От "Амалипе" също подкрепят болното момченце и неговото семейство

Благотворителен концерт в подкрепа на 9-годишният Александър Савов от Горна Оряховица ще се проведе на 17 ноември от 18:00 в камерната зала на читалище „Искра” във Велико Търново. Концертът се организира от доброволците на Център „Амалипе” с подкрепата на читалище „Искра”. Това съобщиха от Центъра.
Участие в концерта ще вземат изпълнители с високи отличия на национално и международно ниво, като: Богомил Бонев, Мирослав Цанков, танцовите формати Un Besso , The Center , “Зоки”, Професионален фолклорен ансамбъл „Искра”, вокално студио “Таланти”, вокално дуо „Креарт”, Албена Цачева и театрално студио „Усмивка” при Младежки дом, Велико Търново. Входът е 2 лева, като всеки може да дари допълнително сума за Сашко. 
9- годишното момче от Горна Оряховица се нуждае от средства за лечение на рядко автоимунно заболяване. Александър Савов е един от 13-те такива случаи у нас. Почти не вижда с едното око, а с другото - едва на 10%. Детето е имало голям прогрес след лечение в Германия. От Фонда за лечение на деца в чужбина, обаче прекратили едностранно договора. Резултатът от това е влошаване състоянието на Сашко. Единственият шанс е да съберат пари за лечението му. 
Концертът е част от кампанията „Да преодолеем стереотипите си: светът не е черно-бял!”, организирана по случай Международния ден на толерантността. Другите дейности по случая ще се проведат на 14 ноември от 16:00ч. пред сградата на Централна поща във Велико Търново, където   ще се раздават безплатни прегръдки и послания за толерантност, а от 18:00 в Клуб „Таралеж” ще се проведе кратък форум-театър, последван от дискусия на тема „СТЕРЕОтипи: светът не е само черно и бяло!”. 
 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов