Кметът на Велико Търново представи отчет за третата година от мандата си

Животът

13-11-2014, 16:08

Снимка:

Velikotarnovoutre.bg

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Работата е била съсредоточена в 6 сектора

Въпреки трудната година, която беше 2013-2014-та от управлението на нашия мандат до някаква степен, бих казал в по-голяма степен успяхме да продължим и да завършим инвестиционните намерения, които имахме. Това заяви кметът на Велико Търново Даниел Панов пред журналисти по повод отчет на третата година от мандата си. Градоначалникът обясни, че основно работата е била съсредоточена върху подобряване на пътната и спортна инфраструктура, туризма, образователните и социалните услуги, както и намаляване на безработицата, „Безработицата във Велико Търново е 5,4%, което е по-малко от половината от средната за страната 12%“-подчерта Панов.

След направата на новата ВиК комуникация и възстановяването на пътните настилки са преасфалтирани цялостно улиците: „Тодор Светослав“, „Христо Ботев“ в участъка между кръстовището на улица „7 юли“ и Военния архив, кръстовището на улица.”Васил Левски” с.”Независимост” и улица”Христо Ботев”, площад ”Майка България” - между улица”Васил Левски” и улица”Христо Ботев” ,ул.”Рафаел Михайлов”, ул.”Мармарлийска” в участъка от пътното кръстовището с улица”Бачо Киро” до ”Любен Каравелов”. В началото на 2015 ще бъде асфалтирана и улица „Васил Левски“.

През 2014 г. са извършвани частични ремонти на тротоарите по”Тодор Балина”, ”Страцин”,.”България”,”Мармарлийска”и”Бачо Киро”. Периодично е преглеждана вертикалната пътна сигнализация, като се ремонтират и подменят повредените или липсващите пътни знаци по улиците в града. През годината са поставяни: нови пътни знаци ”Пешеходни пътеки”, подменяни са повредени пътни знаци,  както и  възстановявани  липсващи  пътни  знаци,  поставяни  са ограничителни колчета против неправилно паркиране на пътни превозни средства, както  и пешеходни парапети покрай детските градини и училища в града и в населените места - с.Беляковец и с.Ресен, за допълнително обезопасяване. За първи път се направиха от асфалт повдигнати пешеходни пътеки на улиците: ”България”,”Мармарлийска”, ”Никола Габровски” и ”Славянска” за ограничаване на скоростта на пътните превозни средства и подобряване на  пътната  безопасност. Допълнително през годината се поставиха и изкуствени гумени неравности за ограничаване на скоростта на МПС на улица”Димитър Буйнозов”.През пролетта и есента на тази година се освежи хоризонталната напречна маркировка (пешеходни пътеки тип “Зебра”) покрай детските ясли и градини, училища, както и по основните транспортни артерии на града в обем на около 2 000 м2, съобразно финансовите възможности на Община Велико Търново.

 

Новите ВиК проводи, положени по проекта на територията на гр.Велико Търново, 9 674,03 метра в централната част на града и на стойност 6 472 817 лева. 

С решение на ръководителя на управляващия орган на оперативна програма „Околна среда“ е одобрен вторият воден проект на град Велико Търново с наименование „Интегриран проект за водния цикъл на гр. Велико Търново - реконструкция на ПСОВ, реконструкция на канализационната и водопроводна мрежа”. Съгласно решението безвъзмездната финансова помощ, която ще бъде предоставена за реализация на проекта е в размер на 38 153 162,68 лв.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов