Лишиха от родителски права майка, пускала момчетата си на британски педофил

Крими

14-11-2014, 15:45

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Това, което са преживели двете братчета, се отразило и на психиката на сестра им

Великотърновският районен съд е отнел родителските права на майката, с чиито двама синове месеци наред се е гаврил 63-годишния британски педофил Пол Ренас. Жената, на име Севда, вече не може да се грижи за момчетата и сестра им, защото е подпомагала блудството с по-големите деца, които са на 11 и на 12 години.

Съдът е счел, че поведението й представлява опасност за нейните деца, съобщи radiovelikotarnovo.com.

От събраните по делото доказателства се е установило, че майката не е упражнявала необходимия родителски надзор над децата, напротив - допускала е отсъствието на братята от дома за по няколко дни. Майката е била наясно, че децата посещават дома на Пол Ренас, като е знаела за неговите сексуални наклонности и с поведението си е създала предпоставки за осъществяване на деянието, пострадали от което са децата. От представения по делото социален доклад се е установило, че случилото се с двете момчета се е отразило и върху психиката на сестра им, която е станала затворена, плаха и стресирана. Социалните работници са констатирали, че Севда не разполага с финансова възможност и необходимия родителски капацитет да полага адекватни грижи за децата в семейната си среда, въпреки заявеното от нея желание да се грижи за тях. Събраните по   делото доказателства обосновават извод, че за децата съществува сериозна опасност от увреждане на физическото и психическото им здраве, родителското поведение на майка им представлява заплаха за нормалното им нравствено и социално развитие.

През 2012 г., при акция на областната дирекция на МВР във Велико Търново и звено БОП беше задържан 63-годишният тогава британец Пол Ренас. В хода на разследването се установи, че педофилът е извършвал полови сношения с двете непълнолетни момчета, които майката Севда и приятелят и Румен умишлено изпращали в дома на англичанина. Срещу това за услугата Ренас купил на семейството лаптоп и дори къща в село във великотърновска област. Трите деца на Севда бяха настанени в дом „Пеню и Мария Велкови” във Велико Търново. Сега за тях окончателно ще се грижат в институция.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов