Ген. Михо Михов: Ако Калфин не осигури коледни надбавки – ще е минус за АБВ и самия вицепремиер

Животът

17-11-2014, 16:14

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

АБВ очакват техни представители да бъдат назначени за областни и заместник-областни управители

Ивайло Калфин сформира екипа си и отстоява първите си стъпки за качество на живот, в това число и най-елементарното, което човек възприема първично – коледни надбавки. Това заяви народния представител от АБВ Михо Михов на пресконференция във Велико Търново. Депутатът обясни, че се надява да бъдат осигурени допълнителните пари, защото ако волята на вицепремиера не надделее това няма да бъде добре нито за него, нито за коалицията.

Михов подчерта, че стабилността на кабинета предполага сговор между участниците в него.  Той заяви, че надбавките няма да са в размер на стотина лева, но все пак трябва да бъдат уважени хората.

„Нашият народ възстанови тефтера в бакалията – борчовете и отвори кърпичката с белите пари за черни дни.“-допълни народния избранник.

Дали участието на АБВ в законодателната власт ще се разшири ще стане ясно тази седмица с приемането на правилника на Народното събрание и решението коя партия кои комисии да оглави. Михов прогнозира от един до двама председатели, излъчени от партията на Първанов, както и не повече от трима заместник-председатели на комисии. „Имаме капацитет в сферата на образованието, контрола над ДКВР, отбраната, както и младежта и спорта. „-подчерта депутатът.

„Очакваме назначения за областни и заместник-областни управители, но не вярвам да имаме заместник-министри в останалите министерства.-прогнозира Михов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов