Брутален лихвар се разболял в килията, пак отлагат делото

Крими

17-11-2014, 17:16

Снимка:

Wikipedia

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Сред жертвите на Главестия има и хора от Велико Търново

Отново бе отложено делото срещу Ангел Попов – Главестия, което бе насрочено за 17 ноември във Врачанския окръжен съд. Съдебното дирене е заради за рекет, лихварство и мокри поръчки. Потърпевши от бандата на Главестия са хора от Велико Търново, Своге, Лом, Козлодуй, Мизия, Селановци, Галиче и Бяла Слатина. Жертви на бруталната група за мокри поръчки са общо 33 „клиенти“.

Според събраните доказателства при разследването, от 2006 до 2010 година Главестия  е раздал незаконни кредити за 106 042 лева, срещу тлъсти лихви. Без да притежава надлежния лиценз за извършване на подобна дейност, от раздадените заеми той е осъществил печалба в размер на 181 082 лв. Неизплатените или просрочени задължения Главестия събирал чрез специален наказателен отряд. Налице били подпалени имоти, какъвто случай има в нашия регион, побои над длъжници, закани за убийство. Всички деяния се характеризират с особена жестокост.

Лихварят бе спипан при акция под надзора на спец прокуратурата, през август. Делото срещу него е във Враца, на чиято територия са най-многото потърпевши. То обаче така и не може да тръгне, след като веднъж бе отложено преди месец заради смърт на адвоката на Главестия. На новата дата също не се стигна до съдебно заседание. Оказа се, че подсъдимият тежко се е разболял в килията и докторите му забранили да пътува от софийския арест до Враца. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов