Над 25 млн. лв. инвестиции влязоха в Община Стражица

Парите

18-11-2014, 13:00

Снимка:

openparliament.net

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Общината няма санкция по европроекти последните 3 години

Третата година от мандата на кмета на Стражица инж. Детелина Борисова беше посветена на реализацията на европроектите, чието финансиране беше защитено, когато тя пое управлението на Общината, предаде вестник "Янтра днес". Спечелихме над 30 проекта, по които сме привлекли повече от 25 млн. лв., каза инж. Борисова.
Общината няма санкции по европроектите си в последните 3 г. От моя предшественик заварих лошо изпълнение на проект за ремонт на едно от училищата по ОП “Регионално развитие” и въпреки усилията ни да поправим грешките и отхвърляне на част от предявения иск, трябваше да платим неустойка от над 140 хил. лв. за сметка на общинския бюджет, посочи тя.
С проекти по ОП “Административен капацитет” е повишена квалификацията на служителите в общинската администрация. Въведена е униформа в Общината – шалчета за дамите и вратовръзки за мъжете.
Детелина Борисова призна, че е доволна от изцяло променения облик на Стражица и остави на съгражданите си да й дадат оценка за управлението. В последната година от мандата предстои работа по кандидатстването за новите оперативни програми и завършването на обектите с финансиране по старите. Общината е партньор по европроекта на шестградието за изграждане регионално депо за битови отпадъци в Шереметя, разработва се общ устройствен план на Общината, направени са нови детски площадки. С 1, 7 млн. лв. от правителствения фонд за устойчиво развитие са ремонтирани 13 улици в града. С 320 хил. лв. е укрепен мостът в Сушица. В Кесарево по Програмата за развитие на селските райони се направи нова канализация.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)