Отлив на клиенти от ресторантите във Велико Търново заради готвач с туберкулоза

Животът

22-11-2014, 09:19

Снимка:

МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов"

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Мъжът е изпратен за лечение в Габрово

Ресторантите във Велико Търново отчитат отлив от клиенти от два дни след като в старата столица се разчу, че главен готвач се оказал болен от туберкулоза. Мъжът работел в един от големите ресторанти в болярския град, предаде вестник "Труд".

Преди броени дни му прилошало и когато постъпил в болница, медиците поставили диагнозата и установили, че е в тежка форма. Мъжът бил приет на лечение първо в болницата за белодробни заболявания "Д-р Трейман" във Велико Търново. След това обаче се наложило пациентът да бъде изпратен в габровска клиника, където се лекуват по-тежките случаи.

"Взети са проби и от семейството на болния, както и от останалите работещи в кухнята на ресторанта. Анализите са отрицателни. Туберкулозата е заразно заболяване, което, често е съчетано с ХИВ вирус. В този наличие на СПИН не е установено", казаха от тубдиспансера в старата столица.

Според директорката на Регионалната здравна инспекция в болярския град д-р Албена Ламбева няма повод за притеснения и паника."Да, действително има такъв болен, но той страда от туберкулоза на очния нерв. Практически за да зарази някого, този някой трябва да му бръкне в окото", коментира д-р Ламбева.

Медиците обаче категорично отказват да назоват ресторанта, в който е работил болния готвач. Съдържатели на заведения в петък масово се питаха по между си за кой обект става дума.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов