Даниел Панов приветства стотици деца в Деня на християнското семейство и младеж

Царевград Търнов

22-11-2014, 20:38

Снимка:

Община Велико Търново

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Голямата зала на Община Велико Търново едва побра децата, дошли да честват Въведение Богородично, един от големите християнски празници, който се чества и като Ден на християнското семейство и младеж.

Домакин на събитието беше Кметът на Община Велико Търново, а гости Негово Високо преосвещенство Великотърновският Митрополит Григорий и заместник ректора на ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий“ Проф. Петко Петков.

„Днес е ден, в който си припомняме колко важно е семейството за да може да израснете като горди и достойни граждани на Велико Търново и на България“- заяви в приветствените си думи г-н Даниел Панов.

Семейството и църквата имат огромно значение за това да получите възможно най-доброто възпитание, да придобиете изконните християнски и български ценности,да израснете с тях, да ги отстоявате и един ден на свой ред да ги предадете на своите деца“.

Възпитаниците  на детските градини „Здравец“ и  „Пролет“,  Детско юношеският фолклорен ансамбъл „Българче“ и Неделното училище при храм „Св.Николай“ бяха подготвили и изнесоха вълнуваща програма от стихове, песни и танци, посветени на един от най-светлите християнски празници Въведение Богородично.

С приветствени думи към децата, техните родители и учители се обърнаха и Великотърновският Митрополит Григорий и Професор Петко Петков.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов