Дебнат сексуален маниак край училище, хващат жепейци в кражба

Крими

23-11-2014, 08:13

Снимка:

Архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Хванаха престъпна група да краде дизелово гориво от локомотив

Четирима служители на БДЖ спипани да крадат гориво

Полицейска засада край горнооряховско училище е била устроена преди дни. Причината били сигнали, че край школото се подвизава ексхибиционист, който се показвал гол и ужасявал децата.

В края на миналата седмица, край Професионалната гимназия "Д-р Асен Златаров" в Горна Оряховица се разставили криминалисти, за да дебнат сексуалния маниак. Докато се озъртали за голия мъж обаче, те забелязали как автомобил "Фолксваген" минава зад училището, за да стигне до близката горичка, край която минавала жп линия. Без да подозират, че са наблюдавани от криминалисти, от колата слезли двама мъже. Те извадили от багажника на колата туби и ги прехвъплили в дизелов локомотив, където и самите те се качили, а машината бавно потеглила.

Ченгетата сигнализирали колегите си и в Районното управление били сформирани екипи, които да осъществят заградителни мероприятия.

Само половин час по-късно, на улица "Св. княз Борис Първи" бил спрян автомобил като описания от криминалистите. Зад волана бил 38-годишния Д. Д. от Горна Оряховица, с пасажер 39-годишният Т. Х. от Велико Търново. И двамата не са известни на полицията, до този момент. Мъжете работели в БДЖ. В багажника на „Фолксвагена“ били открити пластмасови туби, съдържащи общо 35 литра дизелово гориво, както и два маркуча. По същото време на един от коловозите на горнооряховската гара полицаите претърсили локомотива. Там открили 40-годишния машинист С. С. от плевенското село Опанец, заедно с 39-годишния помощник-машинист от Севлиево.

Четиримата мъже били задържани за 24 часа. По случая е започнало досъдебно производство за кражба, както вече ви информирахме. Изяснява се дали четиримата не са автори и на предишни кражби.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)