Задържаха хлапак рецидивист, опитал да открадне храна

Крими

23-11-2014, 12:09

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Хлапак ограби тийнейджър

Две кражби в региона дело на деца

Служители на полицейското управление в  Свищов задържаха 18-годишен, направил опит да открадне храна.

Около 2 ч. през нощта срещу събота, в управлението 52-годишен мъж от Свищов сигнализирал, че неизвестен направил опит да проникне в бащиния му дом в село Александрово. След проведени разследващи действия криминалистите установили кой е извършителят – 18-годишният В. А. от същото село Той е известен на полицията и осъждан, многократно е регистриран за кражби и грабеж.

Установено, е че същата нощ В. А. е прескочил телена ограда, счупил стъкло на антрето в къщата и проникнал в кухнята, където опитал да открадне хранителни продукти. Собственикът на къщата обаче усетил чуждото присъствие и крадецът побягнал с празни ръце.

От проведените допълнителни действия по разследването е изяснено, че предната вечер В. А. по идентичен начин е влязъл вдруго жилище в селото и откраднал  видео уредба, компакт дискове и три мобилни телефона. След доклад на материалите по случая в прокуратурата е привлечен в качеството на обвиняем. С постановление на Районна прокуратура  - Свищов  е задържан до 72 часа. Работата по случая продължава, съобщават от пресцентъра на полицията.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов