Търсят мераклии за работа в чужбина

Животът

25-11-2014, 14:40

Снимка:

pressadaily.bg

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Седмица на отврените врати Бюрото по труда във Велико Търново информира за възможностите, които предоставя ведомството

Примамливи оферти за работа представят от Бюрото по труда във Велико Търново. Започва приемът на докумети на студентни за ваканционенна заетост в Германия. Обучаемите желаещи да работят през лятото на 2015-та година в чужбина могат да кандатстват до 5 януари. „Работата е в сферата на рестораньорството, хотелиерството и селскостопанството.“-заяви Обрешко Нечев, директор на дирекция Бюро по труда във Велико Търново.Останалите изисквания са студентите да са на възраст от 18 до 35 години и в редовна форма на обучение. Те не трябва да са последен курс и е небходимо да имат основни познания на немски език.  Кандидат-тружениците сами ще финансират заминаването си, а престоят им там ще бъде минимум 2 месеца. „Желаещите трябва да подадат заявление на български в свободен текст, както и да предоставят уверение от ВУЗ, че са студенти в редовна форма и не са последен курс.“-каза Нечев.

Освен студенти в Бюрото по труда търсят жени от 25 до 40 години за бране на ягоди в Испания. Небходим е опит, както и готовност за работа при високи температури в парници. Документите за кандидатства се приемат в стая 207 до 8 януари.

Преди 5 дни изтече срока за кандидатстване за работа в Португалия. Одобрените кандидати за бране на ягодини, малини и боровинки ще се срещнат с работодателите от 15 до 19 декември. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов