Осъдиха условно екстрасенс укрил 22 400 лева данъчни задължения

Крими

25-11-2014, 15:15

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Гадателят е на 4-годишен изпитателен срок

Великотърновският Окръжен съд призна за виновен, в престъпление за укриване на данъци в особено големи размери, 58-годишен мъж от Велико Търново. Обвиняемият е известен екстрасенс, посещаван от десетки вярващи в осъществяването на контакт с преселилите се в отвъдното. Според наши източници за 30 лева магът се свързвал с починалите и влизал в ролята на посредник между тях и клиентите си. Преди години дори се разспространяваше слух, че е развалял магии на примата на българската естрада Лили Иванова.

Гадателят е избегнал установяване и плащане на патентен данък по Закона за местните данъци и такси, като не подал декларация пред Община Велико Търново. Сумата, която 58-годишният мъж укрил е в размер на 22 400 лева. Великотърновецът извършвал престъплението осъществявайки своята биоенерготерапевтична дейност в периода 22.02.2009 г. до 31.10.2012 година.

Магистратите наложиха наказание на магът - 3 години лишаване от свобода, отложено с 4-годишен изпитателен срок. Ако през този период екстрасенсът повтори престъпното си деяние, моментално ще влезе зад решетките. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов