Ледена пързалка ще радва габровци предпразнично

Мисия

26-11-2014, 14:42

Снимка:

Община Габрово

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Съоръжението ще има капацитет 120 човека

Нов атракцион ще настрои габровци и гостите на града за идващите празници. До спортна зала „Орловец“ ще бъде разположена ледена пързалка и ако времето позволява, още тази неделя, 30 ноември, ще очаква своите посетители. 

Пързалката е първата от многото коледни и новогодишни изненади, организирани от Община Габрово в празничния месец. На 12 декември врати ще отвори специален Коледен базар с изкушения и предизвикателства към гостите си всяка вечер, а за 23 декември е предвидено впечатляващо шоу на леда.

Работното време на съоръжението ще бъде всеки ден от 10.00 до 22.00 часа и е с капацитет да поеме едновременно 120 човека. Кънки има достатъчно за всички ентусиасти, уверяват собствениците й. Цената за едночасово пързаляне е 5 лева, като в нея е включен и наема на кънки, а за 30 минути - 3 лева.

Най-малките посетители до предучилищна възраст ще се пързалят безплатно, но задължително придружавани от възрастен, който заплаща вход и се грижи за тяхната безопасност. За малчуганите има предвидени и шест помощни уреда – пингвини, които могат да се ползват на цена от 2 лева. 

Ледената пързалка е част от хърватския развлекателен комплекс „Гартнер”, който гостува в Габрово с примамливия си лунапарк това лято.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)