Христофор Йонов и Ива Йонова участваха в концерт в Братислава

Велико Търново Лайф

27-11-2014, 06:00

Снимка:

МДТ "К. Кисимов"

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Те пяха в памет на Борис Христов

Тенорът Христофор Йонов, директор на МДТ „Константин Кисимов“ Велико Търново, и сопраното Ива Йонова участваха в словашката столица Братислава в концерт по случай 100 години от рождението на оперния бас Борис Христов.

Организатори на проявата, която чества великия българин, бяха Посолството на Република България в Словашката република, Словашкото национално радио и телевизия, Музикален център „Борис Христов” и БКИ Братислава.

На сцената в Голямата музикална зала на Словашкото национално радио и телевизия се изявиха четирима българи. Освен търновци, в програмата участваха баритонът Руси Ников и басът Петър Найденов. На рояла беше Манфред Шибел. Целият концерт беше записан и ще бъде излъчен в програмата на словашкото радио.

Концертът се проведе под патронажа на Н.П. г-жа Маргарита Ганева, посланик на Република България в Словашката република, и на генералния директор на Словашкото национално радио и телевизия, г-н Вацлав Мика.

В Братислава беше показана и изложбата с 13 пана, представящи образите на най-значимите оперни роли на Борис Христов. Експозицията беше представена за първи път в МДТ „Константин Кисимов“ във Велико Търново от директора на музея „Борис Христов” Елена Драгостинова.

В началото на октомври драматичният състав на МДТ „К.Кисимов“ се представи с успех през публиката в словашкатта столица с постановката „Свекърва“.

Сопраното Ива Йонова отново ще зарадва публиката в родния си град с участието си в концерта „Холивудска вечер“ с най-доброто от филмовата музика. Спектакълът е на 9 декември от 19:00ч. в МДТ „К.Кисимов“.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)