Мая Маркова кандидат за втори шефски мандат в Окръжния съд

Крими

27-11-2014, 07:00

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бламираха и втория избор за шеф на Апелативния съд в старата столица

До момента бяха бламирани 2 кандидатури

Окръжният съд работи на кредит още от септември, когато е свършил бюджетът му. Заради това сметките за консумативи висят на „рабош” към доставчиците и плащането зависи само от милостта на Висшия съдебен съвет, предаде вестник "Борба". Въпреки тази несигурност съдия Мая Маркова се оказва единствен мераклия за втори шефски мандат, става явно от сайта на ВСС. Срокът за подаване на документи е изтекъл и други мераклии няма как да има.
„...Няма да коментирам каквото и да е на този етап!”, бе категорична съдия Маркова вчера.
В същото време дата за препитване още няма и не се знае дали този ВСС ще гласува съдия Маркова. Опасенията са свързани с факта, че вече бяха бламирани две кандидатури за председател на Апелативния съд, за което вчера ви информирахме.
Според анализатори ВСС има негативно отношение към съдебния район в старата столица и неглижира проблемите в храма на Темида. Съмненията са подплатени от факта, че две съдийки от Районния съд във В. Търново, които са спечелили конкурс преди една година за следващата инстанция, вероятно ще заемат новите си места едва по Коледа! В същото време за свободните бройки в най-големия районен съд конкурси още не са обявени. Скандал назрява и заради откази на ВСС за съдебни секретари във ВТРС.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов