Стопанската академия награди със семинар победителите в "Млад икономист 2014"

Животът

27-11-2014, 16:29

Снимка:

СА "Д. А. Ценов"

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стопанската академия раздаде първите си годишни награди за областни администрации

Семинар-награда подари Стопанска академия „Димитър А. Ценов” на победителите в Десетия национален конкурс на Съюза на икономистите в България „Млад икономист 2014”. Тазгодишното, юбилейно издание на конкурса, се проведе под надслов  „Гласът на младите за силна икономика”, а темата на есето, която бе и тема на семинара в Свищов е „Зелената икономика – възможности и предизвикателства”. Като генерален спонсор на конкурса, Стопанска академия осигури наградата за класираните на първо, второ и трето място участници, както и за отличените със специални награди. Семинарът се проведе в специализираната академична аудитория за научни изследвания в областта на финансовите, банковите, застрахователните и социалните науки. Освен възпитаници на други средни и висши училища в България, форума уважиха и гости от Норвегия и Грузия.

Приветствие към участниците в семинара и благодарност към домакините изрази председателят на УС на СИБ – проф. д.ф.н. Кръстьо Петков. 

Своите есета на тема „Зелената икономика – възможности и предизвикателства” представиха победителите в трите категории на конкурса „Млад икономист 2014”.  В категория „ученици” презентация направи класираният на първо място е Емил Иванов от Национална финансово-стопанска гимназия, София. Като победители в категория „студенти”  екипната си разработка представиха Силвия Заркова и Теодора Бънджева от Стопанска академия. В категория „докторанти” на първо място е Милен Митков, който вече е успешно защитил докторат към катедра „Застраховане и социално дело” в Свищовското висше училище.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов