Младите българки надзирават бивши гаджета чрез Фейсбук

Велико Търново Лайф

28-11-2014, 12:00

Снимка:

Савов, личен архив

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Красива оперна певица участва в новия клип на Савов

Любопитно проучване на Савов послужило при писането на сценария за видеоклипа към „Искаш ли“

80% от младите жени дебнат половинките си във Фейсбук, според ново допитване, осъществено от организатора на Любовен референдум Петко Савов, който наскоро пусна новия си сингъл „Искаш ли“. Музикантът Петко Савов има над 20 000 последователи в социалната мрежа, а чрез личния си профил е приятел с почти 5000 души. Горе-долу толкова са и феновете във Фейсбук на инициативата му Любовен референдум, по която през 2012 се запали цялата страна.

Специално за Velikotarnovoutre Савов разказа любопитни подробности около процеса по създаване на клипа към новата песен.

Музикантът е потърсил отговори на някои свои въпроси именно чрез Фейсбук, който вече е неделима част от живота ни. За да изпипа подробностите около видеото, което ще е като истински мини филм, Савов се заел да изучи отношението на момичетата към техните бивши.  

Докато пишел сценария за видеоклипа музикантът анкетирал на случаен принцип малко над 500 от своите приятелки и последователки в социалната мрежа. Сред тях попаднали и напълно непознати фенки, признава Савов. Той вече е направил обобщение на получените резултати, които се съгласи да сподели.

26% от всички жени са отговорили, че дори и да преживяват настояща връзка, имат стара любов, от която не могат да се отърсят. Над половината от тях продължават да търсят информация за въпросния бивш любим, точно във Фейсбук. Дори и след раздяла, дамите наблюдават онлайн активностите на някогашния си възлюбен.

Едва 50 от 500-те препитани са признали пред Савов, че са изоставяни. От тях само десетина са останали приятели в социалната мрежа с бившия си, а голямата част заявили, че напълно са изтрили профила на своя някогашен приятел. Няколко момичета споделили, че са оставили бившите в своя списък с приятели, само за да могат да ги дразнят във Фейсбук с новите си завоевания. В допитването на Савов попаднало и момиче, което наскоро било зарязано по болезнен начин - чрез лично съобщение в социалната мрежа.

12 на сто от анкетираните млади дами са споделили, че поддържат интереса на любимите си чрез „мръснишки“ съобщения във Фейсбук. Често момичетата провокират гаджето в най-натовареното за него време от деня, като това било вид тест колко са обичани и дали са с предимство пред деловите ангажименти на мъжа. Половината от тези дами обаче са флиртували през Фейсбук и с чужди мъже, научил Савов.

Своите наблюдения авторът е заплел във вълнуващ сценарий за клипа към „Искаш ли“. Режисьор на видеото, което трябва да е готово до края на годината, е отново талантливият Емил Йорданов, а оператор е безспорният майстор зад обектива Валентин Русанов. В ролята на главната героиня е красивата оперна певица Флора Търпоманова.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов