Стартира 12 часова полицейска операция на TISPOL – TEN IT

Царевград Търнов

28-11-2014, 07:00

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Освен в България акцията ще се проведе в още 13 страни

На 28 ноември 2014 г. от 08,00 до 20,00 ч. ще се проведе 12 часова специализирана полицейска операция TEN IT на територията на цялата страна и в частност в област В. Търново. Тя е част от организираните мероприятия на територията на ЕС по линия на TISPOL.
Акцията обхваща проверки на товарни автомобили, автобуси и евентуално превозвани в тях общоопасни товари. Контрол по безопасността на движение по пътищата и редовността на документите на водачите и превозните средства. Основната цел на специализираната операция е да се противодейства на трансграничната престъпност, като се установяват и предотвратяват криминални престъпления, свързани с трафик на общоопасни средства, нелегален трафик на хора и емигранти, акцизни стоки, както и установяването на издирвани граждани. С полицейски операции, които се извършват едновременно в няколко държави-членки се цели подобряване на пътната безопасност и контрола над водачите на автомобили. 
Освен в България акцията утре ще се проведе и в Австрия, Белгия, Кипър, Хърватия, Финландия, Гърция, Ирландия, Италия, Холандия, Португалия, Румъния, Словения и Словакия.   
На територията на област В. Търново проверките ще се извършват:
РУ – В. Търново и сектор „Пътна полиция” на пътя В. Търново – Русе, местността „Дервент”
РУ – Г. Оряховица, отбивките в района на язовира на с. Добри дял
РУ – Свищов  гр. Свищов, ул. „Отец Паисий”, на изхода в посока Плевен
РУ – Павликени с. Михалци, бул. „Петко Кунин”
РУ – П. Тръмбеш гр. П. Тръмбеш входа от към Русе



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)