Пловдивският Апелативен съд оправда бившия кмет на Велико Търново д-р Румен Рашев

Крими

28-11-2014, 09:40

Снимка:

вестник "24 часа" , Д. Максимова

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Отпада и ограничението, което му бе наложено да не заема обществена длъжност

Пловдивски апелативен съд напълно оправда бившия кмет на община Велико Търново д-р Румен Рашев и бившия главен архитект на общината Елена Абаджиева по всички обвинения по делото за неизпълнение на служебни задължения и превишаване на правата си. 
Ексградоначалникът обжалва предишното постановление на пловдивските магистрати пред Върховния касационен съд, предаде Общинско радио Велико Търново. През октомври миналата година Апелативният съд под тепетата осъди Рашев на две години лишаване от свобода условно с четири години изпитателен срок и лишаване от право да заема обществена длъжност за срок от четири години. Румен Рашев беше признат за виновен в това, че през периода 19 април 2005 г. – 10 октомври 2005 г., в гр. Велико Търново, като кмет на Община Велико Търново е нарушил, не е изпълнил служебните си задължения и е превишил властта и правата си, с цел да набави за „Илстрой“ ЕООД - Велико Търново облага в размер на 423 489,60 лв. 
Апелативните магистрати тогава оправдаха бивша главна архитектка на общината Елена Абаджиева. 
При обжалването сега Върховният касационен съд върна на пловдивски Апелативен делото с мотив за редица процесуални нарушения. С решението си сега Апелативен съд – Пловдив напълно оправда д-р Румен Рашев, като освен условната му присъда, отпада и ограничението да не заема обществена длъжност. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов