Състезание по безопасност на движението ще се проведе във Велико Търново

Новините

28-11-2014, 12:00

Снимка:

cdg-iglika.dir.bg

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Участниците ще преминат през 4 пункта

На 29 ноември 2014 г. в СОУ “Ем. Станев” – Велико Търново от 9.00 часа ще се проведе общинско състезание по безопасност на движението “Мама, татко и аз”, посветено на превенцията на пътно-транспортния травматизъм и безопасността на движението, информират от РЗИ Велико Търново.
        Състезанието се провежда в рамките на общинската програма „Здрави деца в здрави семейства” и е организирано от Регионална здравна инспекция (РЗИ), съвместно с Регионалния инспекторат по образованието, сектор „Пътна полиция” към ОД на МВР и Младежки дом – Велико Търново.
        Инициативата се провежда за трета поредна година и има за цел да повиши мотивацията на хората за спазване на правилата за движение по пътищата и формира нагласи и умения у родителите за обучение и възпитание на децата за безопасно поведение на улицата.
        Състезанието по безопасност на движението включва преминаването на участниците последователно през 4 пункта, както следва:
        • първи пункт - игра „Бързите знаци”
        • втори пункт - решаване на тест, редене на пешеходна пътека 
        • трети пункт - викторина и физзарядка
        • четвърти пункт - оказване на първа долекарска помощ.
        Знанията и уменията на състезателите ще бъдат оценявани от съдии от РЗИ – Велико Търново, сектор “Пътна полиция” към ОД на МВР и екип ученици от СОУ “Ем. Станев” с ръководител Светлана Брънкова.
        За трите отбора, получили най-много точки и постигнали най-добро време са предвидени съответни предметни награди, а за останалите участници – поощрителни награди.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)