Във Велико Търново отново ще се събират излезли от употреба електрически и електронни устройства

Мисия

29-11-2014, 08:31

Снимка:

Община Горна Оряховица

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

На 29 ноември, събота 2015 г. за пореден път гражданите на Велико Търново ще имат възможност да се освободят от излезли от употреба и ненужни електрически и електронни устройства.

В два временни пункта: в квартал "Бузлудзжа" на паркинга до кооперативния пазар и в квартал "Картала" на паркинга срещу СВА безвъзмездно ще бъдат събирани излезли от употреба устройства и консумативи.

Компанията, с която Община Велико Търново има сключен договор за събиране и преработка на излезли от употреба електрически и електронни устройства ще ги събере, за да предпази околната среда и за да потвърди високият екологичен стандарт ,Система за управление на околната среда, съгласно стандарт съгласно ISO 14001, който общината защитава вече в продължение на няколко години. Стандартът има за цел да потвърди загрижеността на общината за ограничаване на въздействието върху околната среда от нейната дейност.

Лицензираната компания вече е събрала излязлото от употреба електронно и електрическо оборудване и консумативи, използвани от служителите в общинска администрация.

Администрацията на Община Велико Търново в продължение на няколко години се придържа и към разделно събиране на отпадъците. Излезлите от употреба хартия и батерии също се предават за рециклиране.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов