Петко от Лясковец моли майка му да бъде обявена за жена на годината

Животът

29-11-2014, 09:48

Снимка:

Виктор Иванов

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Стрелецът смята Стефанка Савова за герой

„...Аз, стрелецът от Лясковец, ви моля да обявите майка ми за жена на годината. Героинята и боркинята на 21 века...”, пише в писмо до редакцията на „Борба” 53-годишният Петко Савов от затвора. Това е първото писмо на обвинения в убийството на командоса Емил Шарков и стрелба по колегите му до най-големия областен всекидневник. Петко бил човек на честта и точността, не пушел, не пиел и вярвал в бога. За 4 г. бил написал 100 жалби заради тормоз. Накрая атаката била от 30 барети, които изстреляли над 500 патрона. Въпреки всичко това 77-годишната му майка Стефанка била герой, имала огромно сърце и Петко искал да я поздрави за рождения й ден, който бил скоро.
„Аз съм железен боец, воин, за когото сега всички говорят небивалици. Но смелият човек е майка ми, която искам да поздравя чрез в. „Борба”, пише още Петко. Баба Стефанка с риск на живота си отишла да вика линейка на 14 март 2014 г., след като той бил прострелян от баретите в дома им, и едва тогава полицията нахлула. 
„Майка ми е работила 37 г. и получава 200 лв.пенсия.Сега студува и мизерува заради съсипания си от корумпирани прокурори и полицаи живот, които нямат съвест” , ни пише Петко Савов.
Е, ние няма как да обявим майка му за жена на годината, защото не раздаваме награди. Пък и баба Стефанка получи сериозна адвокатска помощ от евангелската църква, а по време на делото за мярката на сина й не погледна нито един журналист. До две седмици се очаква срещу Савов да бъде повдигнато и обвинение за стрелбата срещу останалите барети при акцията в Лясковец за отнемане на неговите незаконни оръжия и след заплахите му да гърми по деца от близкото училище. Операцията бе обявена за провал на МВР, защото се превърна в кървава драма. Засега обаче, освен обвинения срещу Петко Савов и уволнения на трима полицаи, последствия за висшите ръководители във ведомството обаче няма. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов