Малолетен рецидивист, избягал от интерната си с крадена кола, е осъден на пробация

Крими

01-12-2014, 12:00

Снимка:

Wikipedia

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

15-годишен рецидивист откраднал кола, за да избяга от възпитателно училище

Момчето, което в началото на ноември бе хванато край Павликени с крадена кола, вече се е сдобило с присъда, научи Velikotarnovoutre. Районният съд там се показал благосклонен, одобрявайки споразумението, което хлапакът е сключил с прокуратурата. 15-годишният се признал за виновен и заявил, че съжалява, в замяна на което получил по-лека от предвиденото присъда.

В нощта срещу 1 ноември павликенски полицаи сгащиха момчето зад волана на откраднат по-рано автомобил „Фиат Брава“. Колата била задигната в село Керека, където стояла паркирана пред дома на собственика й. Хлапакът, който я откраднал е едно от децата, въдворени във Възпитателното училище с интернат "Св. Св. Кирил и Методий", което се намира в Керека. Малкият престъпник взел возилото, за да избяга с него и карал чак до Павликени, преди да бъде спрян.

В хода на разследването момчето признало и за друга открадната по-рано от него кола.

Въпреки крехката си възраст, 15-годишният Е. А. Р., който е почти неграмотен, осъждан и преди. За поредното си престъпление той получи от Районния съд в Павликени едногодишно наказание „Пробация”, изразяващо се в регистрация с явяване и подписване пред пробационен служител, както и задължителни периодични срещи със специалист от пробацията.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов