Повдигнаха обвинение за опит за убийство на трима командоси на Петко от Лясковец

Крими

02-12-2014, 07:00

Снимка:

В.Иванов

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Петко от Лясковец моли майка му да бъде обявена за жена на годината

Прокуратурата повдигна ново обвинение на Петко Петков от Лясковец, за опит за убийство на трима служители от Специализирания отряд за борба с тероризма, съобщи БГНЕС.

Досега 53-годишният Петков бе обвинен за умишлено убийство на командоса Емил Шарков и за незаконно притежаване на боен арсенал. Според експертизите при проведената през март акция за изземане на незаконното му оръжие барикадиралият се в дома си Петков е произвел 40 изстрела, в резултат на което застрелял един и ранил други трима спецполицаи.

Днес призованият в следствието във Велико Търново Петков е отказал да дава показания. Той е докаран от Ловешкия затвор, където изтърпява мярката си за неотклонение "задържане под стража", съобщи БНР.

На 11-и декември започва предявяването на събраните по време на разследването материали на Петков и на пострадалите при акцията. Досъдебното производство е пред приключване и ако страните не предяват нови искания за събиране на доказателства, се очаква до края на годината прокуратурата да внесе във Великотърновския окръжен съд обвинителния акт срещу Петков.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов