Започна изграждането на ледена пързалка във Велико Търново

Царевград Търнов

02-12-2014, 12:32

Снимка:

Архив, Община Габрово

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Съоръжението ще се намира зад бившия Медицински техникум

Започна изграждането на открита ледена пързалка във Велико Търново. Това стана възможно, след като Областна администрация предостави част от площадката, разположена зад сградата на бившия Медицински техникум на Великотърновската фирма „Скай вижън инженеринг” ЕООД . От пресцентъра на ведомството уточняват, че теренът е отдаден за разполагане на временното съоръжение за периода от 15.11.2014 г. до 28.02.2015 г.

Фирмата се задължава да изгради пързалката, спазвайки всички нормативни изисквания и техническите характеристики.  На фирмата е разрешено да извърши подравняване на терена, без да засяга намиращата се върху него бетонна площадка без да извършва каквато и да е дейност по строителство и трайно закрепване на обекти върху терена. От Областна администрация искат след приключване на мероприятието на 28.02.2014 г. теренът да бъде почистен и приведен във вид, в какъвто е бил преди поставяне на ледената пързалка.

Фирмата ще даде възможност за безплатни посещения на пързалката за възпитаници на Дом за деца, лишени от родителска грижа „Пеньо и Мария Велкови”.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)