Коледният базар в старата столица грейна

Велико Търново Лайф

02-12-2014, 13:14

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

25 празнично украсени къщички са разположени в парк Марно поле

Някои къщички от Коледния базар във Велико Търново вече функционират. 25 кокетни дървени постройки изпълват централната алея на парк Марно поле и до 31 декември в тях ще се предлагат коледни изкушения.

Снощи официално бе открита къщичката, приютила благотворителна изложба-базар „Ние можем“. Експозицията представя произведения на хора от над 30 социални заведения на територията на община Велико Търново. Изложбата откриха заместник кметът Ганчо Карабаджаков и шефът на Дирекция „Социални дейности“ в Общината Росица Димитрова.

Благотворителната изложба се организира от кметството за осми пореден път и има за цел да набере средства за арт терапиите, които се провеждат в социалните домове. Именно при тези занимания са изработени и представените в изложбата артикули. Посетителите могат да разгледат и да закупят благотворително оригинални, ръчно изработени сувенири, картички, аксесоари, коледна украса и др.

В рамките на базара, къщичката на Дядо Коледа отново ще радва децата на старата столица. В нея болярчетата ще могат да пускат своите писма с коледни желания. Тази година на празничното изложение ще се представят английското, немското и австрийското посолство. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов