Местни реформатори скочиха срещу предложение за зам.-областен управител

Животът

03-12-2014, 00:49

Снимка:

Областна управа

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пенчо Пенчев официално встъпи в длъжност

Членовете на Гражданския съвет на Реформаторския блок във В. Търново изразиха в декларация, разпратена до медиите, тревогата си от поведението на местното ръководство на “Движение България на гражданите”, информира областнияг вестник "Янтра ДНЕС".

Реакцията е свързана с предложението от партията на Кунева за зам.-областен управител да бъде избрана Илияна Димова. Според Иван Станков, Иван Лазаров, Любомир Марков, Недко Цанев и Светлозар Влайков, представителите на ДБГ не са информирали Реформаторския блок за тази кандидатура, както това коректно направиха ръководствата на всички останали партии от Блока. Те изтъкват още, че Димова е била назначена за член на РИК от квотата на РБ на последните избори след грозни апаратни игри на Ангел Янчев, при което е била сменена вече одобрена и гласувана друга кандидатура на РБ за РИК – В. Търново. Представителите на Гражданския съвет посочват oще, че Димова нито веднъж по време на кампанията за последните избори не е присъствала на заседание на Гражданския съвет и не е информира членовете му за дейността на комисията. Друг аргумент е, че тя е била представител от квотата на ДПС в Общинска избирателна комисия за местни избори.
Членовете на Гражданския съвет, подписали декларацията, настояват лидерите на РБ да оттеглят тази спорна за тях кандидатура.
Областният координатор на “Движение България на гражданите” Ангел Янчев, който е прочел в медиите декларацията на колегите си, заяви, чe с кандидатурата на Димова е запознат Съветът на коалицията на РБ. Той припомни на хората, подписали документа, че пълномощното, с което се предлага Димова да стане част от РИК, е подписано и от Людмила Илиева от ДСБ и от Мирослав Трифонов от СДС. Янчев определи Димова като професионалист и гражданин, който не заслужава такова отношение.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов