Разследват крупен арендатор от Павликенско

Животът

03-12-2014, 09:38

Снимка:

Wikipedia

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Полицията разследва крупния арендатор Сергей Фидин за неплатени арендни вноски към собственици на земи в павликенските села Лесичери, Русаля и Мусина, писа "Янтра ДНЕС". Трябва да бъдат разпитани и стотици наследници, тъй като дълговете към всеки са различни. Следователи обикалят селата и привикват хората, които разказват колко пари има да получават от арендатора. Преглеждат се всички договори между въпросния арендатор и собствениците на земя.
Фидин арендува земи от трите села повече от 10 г. и общо се събират около 10 000 дка, заявиха кметовете. През последните години обаче арендаторът закъсал финансово и натрупал дългове. Загубил и базата си в Мусина, която сега е собственост на Николай Рачев от Павликени. Пo тези причини хората го напуснали и отдали имотите си на други арендатори. Все още не е ясно какви са дълговете на арендатора към трите села, тъй като разследването продължава. Изяснява се и точно колко хора не са си получили парите. Собственици твърдят, че последната рента на Фидин е била по 40 лв./дка.
От “Янтра ДНЕС” са направи неколкократни опити да се свърже със Сергей Фидин, но вчера той не отговаряше на мобилния си телефон.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов