Училищен стол натровил деца

Животът

05-12-2014, 10:02

Снимка:

inspirelearning.net

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Габровска лаборатория изследва проби от храната

Общо 40 деца са получили хранителни натравяния, по информация на bTV. От миналия ден родители сигнализират за деца, учещи в училище „Васил Левски“ в Ловеч, които имат повръщане и не са се чувствали добре, съобщава lovechtoday.eu. Пет деца са настанени в ловешката болница със съмнение за хранително отравяне.

По информация на временно изпълняващият длъжността директор на болницата д-р Донка Минкова, децата са в стабилно здравословно състояние, пише още сайтът.

Още вчера са сигнализирани РЗИ, БАХБ, РИО Ловеч. Институциите са извършили проверки, столът на училището е затворен и не се готви в него, а проби са изпратени в акредитирана лаборатория в Габрово.

Двама ученици в 5-и и 4-ти клас са били приети през нощта на 2 срещу 3 декември в детското отделение, след което по преценка на лекарите са били преместени в инфекциозното отделение на болницата.

Миналата нощ още трима четвъртокласници са постъпили в отделението. Децата са били с повръщане и разстройство.От Областната дирекция по безопасност на храните в Ловеч съобщиха, че те са консумирали една и съща храна на обяд, на 2 декември, в стола на училище „Васил Левски“, в което учат. Храната се приготвя на място, а проби от нея са изпратени в акредитирана лаборатория в Габрово. Издадена е заповед за спиране на дейността на стола, докато излязат резултатите от пробите.

Директорът на Регионалната здравна инспекция в Ловеч д-р Цветолюба Генкова заяви за БТА, че са взети проби и от ръцете на персонала, който е приготвил храната. По думите й има още деца с подобни симптоми, но те се лекуват вкъщи



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов