Маргарита Попова: „Имаме нужда от повече знание, ред и устременост“

Мисия

05-12-2014, 13:31

Снимка:

president.bg

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Вицепрезидентът ще уважи великотърновските студенти в навечерието на празника им

Вицепрезидентът бе във Велико Търново по повод тържественото събрание на ВТУ

Вицепрезидентът Маргарита Попова уважи великотърновските студенти с присъствието си и днес участва в тържественото събрание, което се проведе във ВТУ. То бе по повод студентския празник, а в навечерието му бяха връчени стипендии, както и академичната награда на Община Велико Търново.

В своето приветствие към студентите от Великотърновския университет Маргарита Попова призна, че за нея винаги е огромно удоволствие да получава покана от Областната администрация или от кметството в старата столица, тъй като е убедена, че хората тук правят всичко с любов и както трябва.

В словото си вицепрезидентът заяви, че днес имаме нужда от повече знание, от повече ред и подреденост и от много повече социална, духовна, културна и политическа устременост. само четящият човек може да разсъждава критично и принципно, изрази убеждение заместничката на държавния глава и призова студентите да четат. Академичната общност, училището, читалището са огнищата на знание, каза Попова и допълни: „Този празник се чества отдавна във връзка с един от светите седмочисленици - Климент Охридски. Този, който създаде книжовна школа, първият епископ проповядвал на български език и който се е грижел за народа си неотменно и денем и нощем, както се казва в неговото житие сън на очите си не е слагал, за да се грижи за своя народ. Така ми се иска в навечерието на 8-ми декември и ние всички политици да можем да кажем, че и ние сън на очите си сме готови да не сложим, за да се погрижим за народа, за нашите национални интереси, за нашата млада смяна”, каза още Маргарита Попова.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов