Британски диригент поставя холивудски концерт и виенски валсове на сцената на МДТ „К.Кисимов“

Царевград Търнов

05-12-2014, 15:31

Снимка:

МДТ "К. Кисимов"

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Представленията ще бъдат на 9 и 10 декември

Световноизвестният британски диригент Ронен Ниссан отново е във Велико Търново по покана на директора на МДТ „Константин Кисимов“ Христофор Йонов. Театърът организира два мащабни концерта през декември, които Ронен Ниссан ще дирижира.

На 9 и 10 декември оркестърът на МДТ ще поднесе на публиката си концерт с филмова музика. Концертът „Холивудска вечер“ вече беше представен веднъж по време на летния театрален фестивал „Под звездите на Търновград“. Тогава публиката чу музикални фрагменти от популярни и обичани филми – „Списъкът на Шиндлер”, „Междузвездни войни”, „Извънземното”. Търновци слушаха още композиции на Щраус и Вагнер, използвани във филми като „Апокалипсис сега”, и на Шостакович и Доницети, които звучат в „Петият елемент”. В концерта са включени и оригинални мелодии, правени специално за филми – на композитора Хенри Манчини от „Розовата пантера”, на Нино Роте от „Кръстникът” и др.

Медли с музиката към филмите за Джеймс Бонд е добавил към репертоара диригентът Ронен Ниссан. Негови са аранжиментите на всички мелодии, които ще прозвучат на сцената на МДТ „К.Кисимов“.

Гостът също ще се изяви като китарист по време на спектакъла, като ще изсвири емблематичната мелодия от „Казабланка“.

Специално участие ще вземе световноизвестното сопрано Ива Йонова, която безвъзмездно се включва в коледната инициатива на МДТ „К.Кисимов“.

В навечерието на Коледа, сцената на Театъра ще се преобрази във виенски имперски дворец, в който звучи най-доброто от музиката на Йохан Щраус. В програмата са включени оперетни бисери, обичани от всички валсове и полки от творчеството на композитора.

 Коледният концерт ще се състои на 19 декември от 19:00ч. Участие в него ще вземат и солистите на МДТ „К.Кисимов“ – Флора Търпоманова, Миряна Калушкова, Симона Кодева, Момчил Караиванов, Марин Русинов и Август Методиев, хора и балета на Театъра.

Ронен Ниссан живее от близо 20 г. във Виена и дирижира концерти по целия свят. Работил е в Берлинския симфоничен оркестър и оркестри в Китай, Израел, Аржентина. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов