Търновските оперни звезди Христофор и Ива Йонови ще участват в концерта на „Виена класик оркестра“

Велико Търново Лайф

05-12-2014, 16:28

Снимка:

МДТ "К. Кисимов"

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Христофор и Ива Йонови ще вземат специално участие в концерта на „Виена класик оркестра“, който ще се проведе тази вечер в ДКС „Васил Левски“ във Велико Търново.

Директорът на МДТ „Константин Кисимов“ и сестра му са работили многократно във Виена с оркестъра. „Поканата беше спонтанна, защото от организаторите са разбрали, че и двамата със сестра ми сме по това време във Велико Търново“, разказва Йонов.

Предната вечер от австрийската столица в старата столица пристигна и Ива Йонова, която ще се изяви в спектакъла „Холивудска вечер“, който МДТ ще представи на 9 и 10 декември.

Изненада и за самите оркестранти ще е нашето участие, казват търновци. В първата част на концерта сопраното Ива Йонова ще изпълни „Ария на графинята“ от „Сватбата на Фигаро“ от Моцарт. Във втората част на сцената ще излезе и Христофор Йонов, който ще представи „Ария на Баринкай“ от оперетата „Цигански барон“ на Йохан Щраус.

Освен тях, титулярът в турнето - сопраното от Виена Юдит Халаз, ще изпълни известни опери и от двамата композитори.

„Това ще е спонтанна творческа среща, но за всички нас ще е един празник и обединяване на творческите усилия в името на хубава кауза“, изрази вълненията си Ива Йонова.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов