Грейна коледната елха пред сградата на Община Велико Търново

Животът

05-12-2014, 19:37

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Красива заря обагри небето, секунди след пускането на осветлението

Десетки деца присъстваха на запалването на коледното осветление на елхата пред кметството във Велико Търново. Малчуганите от детски градини в старата столица превърнаха събитието в истински празник. Начало на мероприетието дадоха два красиви ангела точно в 17:00 часа. Те посъветваха децата да затворят очи за няколко секунди и да повярват, че мечтите им ще се сбъднат. За добрите емоции по време на празника се погрижиха клоуните Боко и Чоко. Шантавите палячовци нажежиха градуса на настроението с танци и шегички. Цветните майстори на забавата даваха различни сигнали със свирка, на които децата трябваше да реагират с подскок, ръкопляскане и завъртане. В мероприятието се включиха още Снежанка и Дядо Коледа. Добрият, стар, белоград старец бе посрещнат с бурни аплодисменти и искренни детски усмивки. Подранилият Дядо Коледа припомни на малгуните, които са пропуснали да напишат писмо, да го направят, защото остават само 20 дни до най-големият християнски празник.

„Изключително сме щастливи, ние родителите, когато видим толкова много усмивки!“- с тези думи кметът на Велико Търново Даниел Панов, приветства за добре дошли десетките дечица дошли на запалването на светлините на елхата. Градоначалникът допълни още, че с пуснането на коледното осветление започват празничните дни във връзка с Рождество Христово.

„Желая ви да бъдете много здрави, да радвате вашите майки, татковци, баби и дядовци, да радвате всички в нашата община Велико Търново и най-важното да бъдете много добри!-каза Панов. След краткото слово на местния управник всички заедно отброиха до 10 и светлините бяха пуснати. Коледната елха грейна, а заедно с нея и небето над Велико Търново бе обагрено от красиви фойерверки. Няколко минути продължи празничната заря, която впечатли силно малчгуните.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)