Строг полицейски контрол за студентския празник

17 заведенията във Великотърновска област тази година са предпочетени от студентите за отпразнуване на техния празник - 8 декември. Те са съсредоточени във В. Търново, Арбанаси, Свищов, Г. Оряховица, Лясковец, Елена и Стражица. За нормалното протичане на празника полицейските служители в региона са актуализирали списъка и са привели в известност всички увеселителни заведения - ресторанти, дискотеки, клубове и други места, свързани с масово посещение и събиране на хора, в които ще се провеждат тържества по случай студентския празник. С всички собственици, наематели, управители и отговорници на обекти са проведени срещи. Извършени са необходимите проверки по линия на пожарната безопасност, уверяват от Областната дирекция на МВР.

Създадена е организация за недопускане на нарушения на обществения ред и нощната тишина на територията на обектите, в които се празнува, съгласно наредбите на Общинските съвети. Длъжностно лице от персонала ще следи да не се вдига шум над определеното ниво и след определеното време. Стриктно ще се спазва регламентираното работно време на заведенията. Създадена е необходимата организация за осъществяване на стриктен пропускателен режим в обекта.

Няма да се допускат лица, носещи огнестрелно оръжие, забранено е внасянето и употребата на пиротехнически изделия в закрити помещения и в близост до леснозапалими материали. Не се допуска внасяне и употреба на наркотични и упойващи вещества в обекта, нито продажбата и сервирането на алкохолни напитки, тютюн и тютюневи изделия на лица под 18 години. В обектите няма да се пускат лица до 16 години без пълнолетни придружители след 22.00 часа, съгласно Закона за закрила на детето и Наредбите на Общинските съвети. Ще бъдат предприети мерки и с оглед недопускане на инциденти с висока степен на обществена опасност, при посещение на големи групи лица.

От полицията ще правят проверки в обектите с развлекателен характер, в които ще се провеждат тържества по случай студентския празник, относно създадения пропускателен режим, начина на охрана и легитимността на лицата, извършващи охранителна дейност.  

За да бъдат намалени предпоставките за пътни инциденти с участие на автомобили, превозващи студенти към и от местата за празнуване на 7, 8 и 9 декември по пътищата в цялата страна, в т.ч. и в област Велико Търново, ще има засилено полицейско присъствие. Пътните полицаи ще проверяват водачите за правоспособност, употреба на алкохол и наркотични вещества и спазване на скоростните режими.

 
 


Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов