750 лева бяха събрани от благотворителния базар в ОУ "Бачо Киро" във Велико Търново

Животът

09-12-2014, 07:23

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Със средствата ще се закупят подаръци за сираци и полусираци от училището

750 лв. събраха деца, родители и учители на благотворителен базар в ОУ “Бачо Киро” във Велико Търново. Средствата са за децата сираци и полусираци от училището. Така тази година общо 16 момичета и момчета ще получат индивидуални коледни подаръци в навечерието на Бъдни вечер.

Коледни подаръчета, украса за елха, картички и много сувенири се продаваха на символични цени на благотворителния базар. Всички изделия са били изработени от възпитаниците на училището в работилничките за Дядо Коледа в класните стаи или у дома с помощта на мама и татко.

Базарът в подкрепа на децата в неравностойно социално положение се организира вече десета година по идея на училищното настоятелство. На благородната кауза по традиция са посветени и всички коледни инициативи в “Бачо Киро”.

Вече усилено се подготвя и Коледният благотворителен концерт, който ще се проведе на 19 декември. На сцената ще се изявят талантливите деца от училището, а в програмата са включени песни, танци, музикални изпълнения, фокуси и др. За концерта срещу един лев се продават специални ръчноизработени картички.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов