Проектът „Отвори очи – има кой да ти помогне” бе представен на италиански форум

Крими

09-12-2014, 08:18

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Проектът „Отвори очи – има кой да ти помогне” на ОДМВР – В. Търново, Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски” и Община В. Търново участва в конкурс на Европейската мрежа по превенция на престъпността и получи много добра оценка. Инициативата бе проведена в Националната полицейска академия в Рим. В рамките на конкурса бяха презентирани още около 30 проекта с добри практики на 21 държави на Европейския съюз. 
Проектът стартира през 2007 г. В продължение на 6 месеца бяха създадени три центъра за деца и младежи – в селата Балван, Шемшево и Ресен. Към момента броят на клубовете вече е  19. Основната насоченост на проекта е превенция на трафика на хора, но в него са включени беседи и на други актуални теми и проблеми. Полицейски служители от РУ – В. Търново периодично провеждат с децата и младежите обучения, тренинги, ролеви игри. През 2010 г. бе създадена и детска лятна полицейска академия.      
Благодарение на проекта „Отвори очи- има кой да ти помогне” броя на децата, преминали през детска педагогическа стая в община В. Търново  значително е намалял.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)