На 18 декември обявяват "Спортист на годината" на Велико Търново

Мисия

10-12-2014, 08:00

Снимка:

Velikotarnovoutrе, архив

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Вчера бе проведено гласуването

Битката за "Спортист на годината на Велико Търново" ще се води между 12 мъже и жени и 17 юноши и девойки. Осем души пък ще се съревновават за престижното отличие „Треньор на годината”. В анкетата взеха участие членове на Постоянната комисия по спорта, туризма, децата и младежта към Общинския съвет, спортни експерти и журналисти. Регламента бе същия като миналогодишния.

„Видно от последните години е, че преобладават постиженията в категорията „Юноши и девойки”. В случая имаме 12 номинирани мъже и жени, които ще се борят да влязат в Топ 10. Искам да отворим една дискусия би ли било редно да увеличим броя на местата за отличените юноши и девойки и да бъдат намалени тези за мъже и жени”, каза председателят на комисията Камен Алексиев. 
В десятката в категорията „Спортист на годината” по азбучен ред влизат: Григор Караиванов (спортно ориентиране), Даниела Коцева (хандбал), Димитър Димитров (спортен моделизъм), Мирослав Илиев (конен спорт), Михаил Селенски (лека атлетика), Петя Луканова (спортна стрелба), Светла Йорданова (шахмат), Станислав Паришков (автомобилизъм), Радослав Димитров (шахмат), Радослав Златанов (лека атлетика). 
При юношите и девойките в топ 5 по азбучен ред влизат: Антъни Иванов (плуване), Дамян Дачев (стрелба с лък), Мартин Димитров (конен спорт), Станислава Димитрова (хандбал), Тамара Косева (лека атлетика). 
При треньорите гласове получиха: Георги Карталов (спортно ориентиране), Досю Досев  (муай тай), Йонка Генчева (хандбал), Роза Георгиева (плуване), Савина Ганчева (художествена гимнастика).

Церемонията по награждаването на отличените спортисти ще се проведе на 18 декември от 11,00 ч. в Общината. Наградният фонд е 5 000 лв.
 


Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)