Лекарите от Спешна помощ във Велико Търново и Горна Оряховица подкрепят здравния министър

Животът

11-12-2014, 11:40

Снимка:

wikimapia.org

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Линейките в железничарския град се движат с плакати в подкрепа на Москов

"Всички лекари от Спешна помощ заставаме зад министъра на здравеопазването!“- това заяви за Velikotarnovoutre.bg д-р Валентина Хаджирадева, шеф на центъра за Спешна помощ във Велико Търново. Тя съобщи, че здравните работници в старата столица са на страната на Москов и дори подготвят подписка в негова защита. Хаджирадева посочи два от най-фрапантните случаи на насилие над медици в областта през изминалата година. В Стражица побесняла пациентка нападнала медицинска сестра и с особена жестокост я повалила на земята. В яростта си жената влачила и ритала безмилосттно здравната работничка. Друг фрапиращ случай на агресия, който Хаджирадева посочи,  е нападението над шофьор на линейка в Горна Оряховица. Медицинският екип бил нападнат от пиян, който счупил ръката на водача, докато се опитвал за отключи здравния автомобил. „Липсва култура сред населението!“, каза възмутено шефката на Спешния център във Велико Търново.

В Горна Оряховица всички линейки вече се движат с плакати в подкрепа на министър Москов. Това съобщи за Velikotarnovoutre.bg д-р Марияна Кирилова, шеф на Спешния център в Горна Оряховица и председател на Районната колегия на БЛС. „Заставаме плътно зад министъра. Това е първият човек, който защити екипите на Спешна помощ!", заяви  д-р Кирилова. Тя подчерта, че Москов е назовал проблемите на медиците с истинските им имена. „Като председател на Районната колегия на БЛС заявявам, че на 13 декември, когато ще се проведе заседание на колегията ще коментираме ситуацията и подаваме ръка на здравния министър за една открита дискусия“, каза д-р Кирилова.

По инициатива на синдикалистите в страната от днес започна акция в подкрепа на министъра на здравеопазването Петър Москов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов