Изправят Папурката пред съда, година и половина след извършеното жестоко убийство

Крими

11-12-2014, 12:46

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Ивайло Иванов заклал съученика си и избягал, хванали го минути преди да замине за Русе с влак

25-годишният наркоман Ивайло Иванов-Папурката от Горна Оряховица, който миналата година уби зверски свой съученик, ще бъде изправен на съд. Делото е насрочено за 20, 21 и 22 януари в Окръжния съд във Велико Търново, информира вестник „Труд”.

Кървавата драмата се разиграла на 14 юли 2013 г. Тогава Папурката повикал своя приятел Тихомир Иванов в дома си в железничарския град, за да поправи компютъра му.

”След като приключил с ремонта, Тихомир поискал от Ивайло за труда си 15-20 лв. Ивайло отказал, защото нямали такава уговорка. Двамата се скарали. Ивайло грабнал нож и се сборичкали”, пише в обвинителния акт. В гнева си Ивайло захванал яростно да забива ножа в тялото на приятеля си. Само по шията на жертвата имало 20 прободни рани. След убийството Ивайло преместил тялото от хола в стаята си и го натикал под леглото. Телефоните на Тихомир пък изхвърлил край блока. Свидетели го видели с окървавени дрехи, но той им обяснил, че се порязъл на счупен буркан. Вечерта майката на Тихомир отишла да го търси в дома на Ивайло, но той я отпратил с думите, че детето й си тръгнало. По-късно убиецът обяснил и на собствената си майка, че счупил буркан с компот от малини и се порязал. Тя почистила в хола, но не влязла в стаята му, където било тялото на Тихомир.

През това време близките на жертвата продължавали да я търсят. Отново отишли в жилището на Ивайло. Позвънили, но нямало никого. Вратата обаче била отключена и те влезли. Така открили трупа на заклания младеж.

През това време Ивайло отишъл на жп гарата, купил билет за влак за Русе, но след минути бил задържан на перона.

Ивайло Иванов е осъждан два пъти за наркотици и е излежал 9-месечна присъда в плевенския затвор. Папурката е освидетелстван, че страда от параноидна шизофрения. Младежът последно е бил лекуван в психиатрична болница през ноември 2012 г. Били му изписани лекарства, но преди касапницата бил спрял да ги взема.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)