Обявиха победителите в конкура за есе и снимка на тема „Моята творба за живот без тютюн”

Мисия

11-12-2014, 15:50

Снимка:

Мария Златкова Драгостинова

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

В конкурса са участвали 54 ученици

По повод на Международния ден без тютюнопушене - 20 ноември 2014 година във всички училища на област Велико Търново беше обявен конкурс за есе и фотоснимка на тема „Моята творба за живот без тютюн”. Конкурсът който имаше за цел да мотивира и провокира учениците да изразят представата си за здравословен начин на живот без тютюн, използвайки уменията си в областа на литературата и технологиите. 
В конкурса се включиха 54 ученици от VІ до ХІІ клас от 12 училища в област Велико Търново с общо 55 творби в двете категории (есе и фотоснимка). Извън регламента 10 ученици от V клас изготвиха есета, което доказва актуалността на темата и готовността на петокласниците да изразяват своята позиция по значими здравни и социални теми. 
Комисия, включваща експерти, съответно в областта на литературата, фотографията и от РЗИ - Велико Търново оцени представените творби по критериите оригиналност на идеята, самостоятелност на изпълнението и позитивно послание на творбата. 

В КАТЕГОРИЯТА СЪЧИНЕНИЕ/ЕСЕ КОМИСИЯ В СЪСТАВ:
Председател: Илияна Иванова - старши експерт по български език и литература в Регионален инспекторат по образованието и членове: Тодорка Цонева - учител по български език и литература в СОУ „Ангел Каралийчев”, Стражица и Светлана Симеонова - учител по български език и литература в СОУ „Максим Райкович“, Лясковец определи следните победители:

Първо място - Константин Владимиров Шумелов - VІ клас, ОУ „Бачо Киро” - Велико Търново за есето „Живот без тютюн” 

Второ място - Виктория Стефанова Христова - ІХ клас, СОУ „Георги Измирлиев”, Горна Оряховица за есето „Отказ от тютюнопушенето”
Второ място - Мирела Бисерова Ангелова - VІІ клас, СОУ „Вела Благоева”, Велико Търново за есето „Отказ от тютюнопушенето” 
Трето място - Моника Вангелова – ХІІ клас, ПГЕЕ „М. В. Ломоносов”, Горна Оряховица за есето „Моята творба за живот без тютюн” 
рето място - Катя Миленова Александрова – VІІІ клас, ОУ „Петко Рачев Славейков”, Велико Търново за есето „Отказ от тютюнопушенето”

Поощрителни награди получават: 
Георги Пенев - V клас, ОУ „Бачо Киро” - Велико Търново; 
Стилян Павлов - V клас, СОУ „Вела Благоева” - Велико Търново.


 В КАТЕГОРИЯТА ФОТОСНИМКА КОМИСИЯ В СЪСТАВ:
Председател: Генчо Петков - хоноруван преподавател във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, факултет „Изобразително изкуство” - Велико Търново и членове: Виолина Енева - главен секретар на РЗИ - Велико Търново и д-р Красимира Петрова - директор на дирекция „Профилактика на болестите и промоция на здравето” в инспекцията определи следните побeдители:

Първо място - Симона Красимирова Коева - ІХ клас, ПМГ „Васил Друмев” - Велико Търново

Второ място - Берин Бюлент Йонджан - ІХ клас, ПМГ „Васил Друмев”, Велико Търново

Трето място - Ралица Нуцова - VІІ клас, СОУ „Ем. Станев”, Велико Търново

Наградите в конкурса са осигурени от Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014 – 2020 на Министерството на здравеопазването и могат да бъдат получени след 15 декември в Регионална здравна инспекция - Велико Търново, дирекция „Профилактика на болестите и промоция на здравето” (етаж 8, стая 803).



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов