Самбистът Николай Ивайлов е Спортист № 1 на Горна Оряховица за 2014 г.

Животът

12-12-2014, 11:24

Снимка:

Община Горна Оряховица

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

19 състезатели се бориха за престижното отличие

Състезателят по бойно самбо Николай Ивайлов, който е носител и на европейска титла е Спортист № 1 на Горна Оряховица за 2014 г. Негов подгласник е състезателят по канадска борба Пламен Димитров. Третото място в класацията с равен брой точки си разделиха лекоатлетката Моника Георгиева и самбистът Георги Моллов.

Петото място в десетката на най-добрите горнооряховски спортисти е отново за самбист – Атанас Джамбазов. Шести е Стоян Големанов – канадска борба. Двама негови съотборници – Стоян Хаджиев и Яшар Николаев си делят седмото място с двама състезатели по силов трибой – Тодор Атанасов и Румен Христов.
Тази година спортните клубове номинираха 19 състезатели и състезателки, класирали се до 3-то място на държавни, балкански и до 6-то място на европейски и световни първенства.

50-та церемония по награждаване на най-добрите спортисти на Община Горна Оряховица се проведе в сряда вечерта в Художествена галерия „Недялко Каранешев”. Организатор на събитието по традиция са Спортно дружество „Локомотив 93” и Община Горна Оряховица.

Преди обявяването на победителите председателят на СД „Локомотив” Емил Кълчишков връчи плакети на млади и перспективни състезатели, номинирани от клубовете, членове на Сдружението.
Най-добрите отбори бяха наградени от председателя на Общинския съвет Даниел Костадинов. На първо място е мъжкият тим на футболния клуб, който е втори в „Б” група на зимната пауза и единственият отбор от Втора дивизия, продължаващ на четвъртфиналите за Купа „България”. Треньорът на футболистите Сашо Ангелов бе обявен за най-успешен в колективните спортове. Отбор № 2 са юношите на Хандбален клуб „Раховец - 2008” с треньор Пламен Панев.
Няколко специални награди връчи директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности” към Община Горна Оряховица Милена Николова. За принос към развитието на елитните спортове приз бе даден на треньора на тенис клуб „Царевец” Пламен Цонев.
За спортен дух и мъжество бе отличен незрящият състезател по канадска борба Марин Пейчев.
Най-добър треньор в индивидуалните спортове е Кръстю Джамбазов от Клуб по бойно приложни изкуства.
Отличието за най-добър спортист на Горна Оряховица връчи кметът инж. Добромир Добрев.

„Отличните постижения на нашите спортисти винаги са повод за радост и за гордост. И през следващата година Община Горна Оряховица ще продължи да подкрепя спортните дружества и да работи за подобряване на спортната инфраструктура. Желанието ни е нашите спортисти да имат добра база, за да се подготвят, да отиват със самочувствие на състезанията и да побеждават”, каза инж. Добрев и пожела 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов