Професионална гимназия по туризъм с нов проект по „Еразъм +”

Мисия

12-12-2014, 14:44

Снимка:

web.barometar.net

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Учениците заснемат две театрални постановки на английски език

Търновската гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон” посрещна своите партньори по проект „Ние сме на една сцена със своите прилики и различия” от европейската програма „Еразъм +” - 1 до 5 декември 2014 година, съобщи вестник "Борба". Училището е координатор по проекта, а партньорите са училища от Румъния, Германия и Турция. В центъра на този проект е поставен театърът. Учениците ще подготвят и заснемат две театрални постановки на английски език. Така те ще подобрят своите артистични умения, ще развият ИТ знанията си чрез записване и редактиране на видео, както и езиковите си умения на майчин и английски език чрез писане на сценарии и превеждане. Проектът цели да разшири знанията на учениците за други държави и техните култури, както и преодоляването на непоносимостта към културните различия.
Освен това партньорите ще подготвят и издадат сборник от национални драми на английски език. Целта на тази книга е да се използва в бъдеще от ученици и учители в учебния процес. Така децата, които са бъдещето на обединена Европа, ще развият самосъзнание за толерантност към културата и начина на живот на своите връстници от други страни.
Втората среща по проекта ще се проведе в турския град Балъкесир, Измир, на която ще присъстват ученици и учители от търновската гимназия по туризъм.
Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия.
Това съобщение отразява само личните виждания на неговия автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в него информация.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)