Подчинени пускат сигнал на 112, че уволнената им шефка отказва да си тръгне

Царевград Търнов

12-12-2014, 14:53

Снимка:

РЗИ

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Директорката на РЗИ д-р Албена Ламбева била изведена с полиция от работното си място

В сряда е била уволнена шефката на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ във Велико Търново д-р Албена Ламбева. Вечерта тя е била изведена от кабинета си с полиция, научи Velikotarnovoutre.

Сеирът се разиграл след сигнал на служители в Инспекцията, които към 19 ч. в деня на уволнението подали сигнал на спешния телефон 112. Те съобщили, че уволнената шефка рови по работните места на хората и отказва да си тръгне. На сигнала се отзовали униформени и дори шефът на районното управление. Пристигнал и адвокатът на докторката, която в крайна сметка напуснала досегашното си работно място.

Напрежение в РЗИ – Велико Търново тлее повече от година. Още миналото лято здравни инспектори започнаха да изпращат сигнали срещу шефката си до институциите и народните представители от региона. Те дори разпространиха видео запис, на който твърдят, че се вижда как д-р Ламбева зарежда личната си кола с гориво, за сметка на Инспекцията. Предизвикана бе ревизия от АДФИ, от където издадоха на д-р Ламбева акт заради нарушения с работното облекло, в размер на 1700 лева. През последните няколко дни от Инспектората на здравното министерство е имало и друга проверка в РЗИ. Докладът с констатациите тепърва се чака. От предходните ревизии пък се е заинтересувала прокуратурата.

Д-р Ламбева обаче, на свой ред също е изпратила сигнали срещу служителите в РЗИ. Материалите, които е предоставила също ще се проверяват.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов