Алпинисти и булдозери разчистваха пътя към Елена

Животът

12-12-2014, 18:27

Снимка:

Личен архив

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Свлачище затвори пътя към Елена

Свлачище затвори пътя към Елена, малко преди ханче "Боаза"

Кметът и губернаторът бяха цял ден на мястото

Продължава да е ограничено движението в участъка от Лясковец до Елена, по второкласния път Горна Оряховица - Елена. Вчера от Velikotarnovoutre първи съобщихме за проблемите, породени от свличане на скална маса на пътното платно, близо до ханче "Боаза".

Обходният маршрут за леки автомобили е Велико Търново-Дебелец-Плакво-Средни колиби-Яковци-Елена и обратно. Трасето обаче не е подходящо за товарни камиони. 

Другият алтернативен маршрут е гр. Елена – с. Беброво – с. Разсоха – гр. Златарица и обратно, който е проходим за леки автомобили и микробуси, но забранен за товарни автомобили над 10 т. Пътят е стеснен, поради което движението да се извършва с повишено внимание и съобразена с пътните условия скорост.

Пътят към Елена бе затворен в четвъртък следобед, за да бъде изчистено и обезопасено трасето. През нощта обаче е имало ново свличане. Падането на земни и скални късове е продължило и през деня.

Наложило се е алпинисти да се качат върху проблемния скат, за да отронват потенциално опасните участъци, предотвратявайки бъдещото им свличане. Булдозери пък са изривали маса от образувалия се "джоб". Пътят ще бъде отворен след стопроцентовото му обезопасяване.

През целия ден днес на мястото бяха кметът на Елена инж. Дилян Млъзев, областният управител проф. Пенчо Пенчев, шефката на областното пътно управление, представители на МВР.  



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов