Ракията може да лекува

Мисия

14-12-2014, 07:00

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Освен настинки, огнената вода мори подагра, шипове и дори бронхит

Приятен за много българи е фактът, че ракията може да лекува! Става все по-студено, затова припомняме, че освен за пиене, тя става и за разтривки. Че огнената течност цери простуди, знаем още от нашите баби. Че камфорът се използва от години за тази цел, също е известно на всички. Опитайте обаче да накиснете камфор в ракия и след като престои на слънце известно време, разтривайте настиналия човек с тази смес. Тя е подходяща и при подагра, като с нея редовно се маже болното място.

Ракията може да ви избави дори от бронхит. Достатъчно е в нея да накиснете няколко счукани карамфилчета и нишадър. След няколко дни течността се прецежда и се пие сутрин на гладно.

От рано с ракия трабва да започвате и ако се борите с язва. В половин литър хубава, силна ракия накиснете 1 шепа цветове от жълт кантарион. Добре е в прозрачно стъкло, да поставите тази ракия на слънце, поне за седмица. След това си пийвате от получената настойка като аперитив - 3 пъти дневно, преди хранене, по 1 ракиена чашка.

Киселините в стомаха пък се борят със своеобразна боровинкова ракия. Тя се получава, като една шепа сушени червени боровинки се накисват в половин литър. Чака се поне седмица, преди да започне консумацията – при нужда.

Ракийката мори още дори дископатия, ревматизъм и шипове – последством налагане с киснали в огнена вода листа от репей..   



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов