Член на Горнооряховския младежки парламент представи града си в международен форум

Животът

14-12-2014, 13:45

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Горнооряховският младежки парламент и Център „Мария” казаха "не" на насилието над жени и деца

Даниел Божанков от Горнооряховския младежки парламент участва в работата на Национална конференция на тема „Младежко овластяване”, която се проведе в София. Конференцията бе организирана от Националния младежки форум. В нея взеха участие над 40 организации от цялата страна, като една от тях бе Горнооряховския младежки парламент в лицето на Даниел Божанков.

По време на форума бяха обсъдени идеи засягащи всички проблеми в сектори на младежта. За тази цел бе използван структурния диалог, като средство за достигане до реални предложения и резултати. Участниците в диалога имаха възможност да задават своите въпроси и предложения директно на официалните гости на конференцията в лицето на заместник - министъра на младежта и спорта Калин Каменов, председателя на Националния младежки форум Лилия Еленкова и представител на социалното министерство, разказа след завръщането си от форума Даниел Божанков.

По време на конференцията участниците работеха по групи, като обсъждаха наболели проблеми на младите хора и как да покажат на политиците своите приоритети. В края на форума бяха изготвени 12 предложения, като 4 от тях ще бъдат избрани, синтезирани и представени в дневния ред на министерството, за да бъдат гласувани от Народното събрание, сподели още Даниел Божанков. След завръщането си от форума той сподели информацията сред местната младежка общност.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов