Доктори и огнеборци на крак заради берачка на гъби от Арбанаси

Животът

14-12-2014, 17:10

Снимка:

архив, РД "ПБЗН"

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Спасителни екипи вдигнати за животоспасяваща акция от втрещени граждани

60-годишна жителка на Арбанаси се потроши, докато бере гъби. В слънчевия неделен следобед тя тръгнала из арбанашката гора, в близост до пътя между Велико Търново и Горна Оряховица. В кошница си събирала гъби и шишарки. Докато обхождала скатовете обаче, жената се подхлъзнала и претъркулвайки се няколко пъти, тупнала край шосето.

Тъкмо там, в оня момент се намирал паркиран автомобил. При претъркулването жената получила счупване на ключицата и други болезнени травми, поради което не могла да се изправи след падането и останала неподвижна, с надеждата преминаващи да й помогнат.

Само минути след този нелеп инцидент на мястото се озовали спешни медици, огнеборци и членове на спасителния екип, готови за животоспасяваща акция. Оказало се, че пътниците в автомобил, пътуващ по трасето, вдигнали на крак службите. На 112 втрещените от гледката граждани подали информация, че край шосето има жена, затисната под гумите на бяла кола.

Пред Velikotarnovoutre шефът на пожарната инж. Красимир Кръстев потвърди, че сигналът е бил за катастрофа. За щастие пътен инцидент не е имало, установили на място спасителите. Жената е била откарана с линейка в болницата, където й е оказана медицинска помощ. Няма опасност за живота й. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов