Лекарите от РК на БЛС - Велико Търново с декларация относно инвестиционните намерения за завод за хлор в Горна Оряховица

Животът

16-12-2014, 07:41

Снимка:

novini.bg

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

"Нека дишаме чист въздух!-гласи част от декларацията

Лекарите от Районната лекарска колегия - Велико Търново подпрепиха искането на жителите на Горна Оряховица и Лясковец заводът за производство на течен хлор да бъде изграден извън района на триградието Горна Оряховица - Лясковец - Велико Търново. Те излязоха с декларация, която приеха на разширено общо събрание на колегията. 

"Най-голямата ценност са човешкия живот и здравето на хора. Нека не живеем в страх! Нека дишаме чист въздух! Всички зависи от нас!"-гласи текста на декларацията. Медиците изтъкват факта, че инциденти с подобни предприятия и заводи се случват в много по-развити страни от България, а у нас дори по-често. От колегията апелираха икономията да не бъде причина за щети върху здравето и живота на хората. "Ние не вярваме в безопасността на подобно производство и не желаем такова да бъде разрешено в близост до домовете, училищата и болницата на града!"-гласи декларацията.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов