Старци от Никюп събират помощи за наводнените си връстници в старозагорско село

Мисия

16-12-2014, 17:32

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Младежкият Червен кръст започна дарителска акция в Елена

Дарителска акция върви от няколко дни в село Никюп, научи Velikotarnovoutre. Инициативата била подета спонтанно, след като възрастни хора отишли при кметицата Йорданка Атанасова и заявили, че искат да помогнат на хората, пострадали от наводнението в старозагорското село Нова Махала. Разтропаният кметски наместник Йорданова веднага се свързала с колегата си в Нова Махала, за да проучи нуждите на бедстващите семейства.

В резултат на това в кметството се събират топли завивки и постелъчно бельо, чисти дрехи, обувки, консервирани и трайни храни и др. в Никюп живеят предимно възрастни хора, каквито са и пострадалите в Нова Махала. Всички обаче се включват в акцията – кой с каквото може. Туршии и различни видове зимнина, пари, заделени от скромните пенсии, нови одеала и всичко, което би влязло в употреба, носят възрастните хора. Всички даряват от сърце, въпреки скромния живот, който самите водят, категорична е Йорданка Атанасова.

Помощите ще се събират до 29 декември. На следващия ден, с помощта на земеделската Кооперация в Никюп, събраните дарения ще бъдат откарани на място, за да подкрепят хората в Нова Махала в навечерието на Новата година. 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)